Verruim je bewustzijn en sla een nieuwe weg in

Hoe werkt hypnotherapie?

Je leven wordt voor 95% bepaald vanuit je onderbewuste. Slechts voor 5% zijn we creatief en maken we bewuste keuzes. Door je opvoeding en door de maatschappij vindt er een programmering plaats, met name tijdens de eerste 7 jaar van ons leven. We leren ‘hoe we moeten leven’ en aan welke regels we ons moeten houden.  Dit bepaalt in hoge mate hoe we reageren en wat we voelen, denken, ervaren en doen.

In de loop van ons leven worden we geconfronteerd met dingen die niet gaan zoals we zouden willen. Je kan problemen ervaren met je omgeving, je relaties, je werk.  Blokkades, remmingen en angsten komen bovendrijven. We weten meestal niet meer wát precies de oorzaak is van onze gevoelens en problemen. Deze liggen vaak in ons onderbewuste verscholen. Om contact te maken met het onderbewuste kunnen we in trance gaan en krijgen we er weer zicht op.

Als je in trance bent, hoor, zie en beleef je alles en blijft je de baas over wat er gebeurt. Je verliest de controle niet. Je gaat geen dingen doen die je niet wilt, je gaat niets zeggen wat je niet wilt delen, want jij bent er gewoon bewust bij.

Hoe werk ik?

De eerste afspraak hebben we een intake. We bekijken dan je hulpvraag, je doelen en of hypnotherapie voor jou een passende manier van werken is. Aan het begin van elke behandelsessie kijken waar je nu staat en wat je graag wilt bereiken. Zo bepaal jij op welk thema je wilt focussen tijdens de behandeling. Daarna breng ik je in een fijne trance door ontspanningsoefeningen en visualisaties aan te reiken. Op deze manier komt je mind tot rust en krijg je toegang tot je onderbewuste.

Ik maak gebruik van verschillende technieken binnen de psychologie, hypnotherapie en lichaamsgericht werken. In de trance werk ik onder andere met RegressionToCause, Partstherapie, Vergevingswerk, Innerlijke kind werk, Familieopstellingen, Ultra-Hight, het Simpson Protocol, Quantum Healing, visualisaties en Mindfulness. Dit zijn reguliere methoden, maar doordat ze in trance worden toegepast, ga je naar diepere lagen waar je met je mind gewoonlijk niet bijkomt.

Iets uit het verleden loslaten

In trance omzeil je het ‘gewone verstand’ en kun je op de diepste lagen de programmering herschrijven. Kinderpijn, oude patronen en problemen worden losgelaten. Door mijn manier van werken is het niet nodig de pijnlijke ervaringen her te beleven en worden ze op zachte wijze getransformeerd. Met de verkregen inzichten kun je vervolgens de dingen anders gaan aanpakken en kun je de veranderingen doorvoeren die je wenst.

Een doel stellen

Via hypnotherapie is het mogelijk jouw positieve kwaliteiten, zoals zelfvertrouwen, concentratie, eigenwaarde te versterken.

Met de handvatten die ik je geef en door het aanleren van zelfhypnose, word je zelfstandig in het leren helpen van jezelf. Je leert je aandacht te richten op je innerlijke beleving, jezelf te dragen en te zijn met wat er is. Van daaruit kun je je openstellen voor je diepste verlangens.

Genezen wil zeggen: het bewustzijn verruimen en een nieuwe weg inslaan, die overeenkomt met wie je werkelijk bent.

Ja, ik wil een afspraak maken