Stress management reguleren met hypnose coaching

 

Mismanagement van emoties en stress

In de sessie wilde een client werken aan het mismanagement van emoties en stress. In de regressie gingen we naar een moment waar ze zoveel druk voelde doordat er zoveel van haar verwacht werd. Iedereen wilde van alles van haar. De druk werd zo groot dat ze niet meer wist wat te doen. Ze sloeg als het ware dicht en sloot zich af door een muur om zich heen te bouwen en niks meer te voelen.

In werkelijkheid voelt ze juist heel veel. Zoveel dat ze er fysieke en psychische klachten door krijgt. Hoofdpijn, moeilijk kunnen ontspannen, moeilijk bij haar gevoel komen terwijl ze er tegelijkertijd door overspoeld wordt, moeilijk in slaap kunnen komen, nek -en schouderklachten.

Met hypnose coaching

In de sessie konden we een opgeslagen reactie (teveel druk en stress ervaren en niet weten wat te doen) loslaten en de werking van het hele stress-management systeem weer optimaliseren zodat ze beter kan herstellen als er een nieuwe stress reactie komt.

Normaal gesproken hebben we een neurologisch systeem dat ervoor zorgt dat het lichaam zich herstelt na een stress ervaring. Chronische stress maakt dat je te lang en te vaak op een te hoge niveaus van stressreacties zit. Als je alleen al aan je problemen dénkt, produceer je al dezelfde fysiologische effecten als wanneer je ook daadwerkelijk in een stressvolle situatie bevindt. Die scheikundige effecten veroorzaken een rush in het lichaam, waar we aan verslaafd worden.
Die toestand zoeken we onbewust steeds op omdat die zo vertrouwd is.

Als de bron van stress op onbewust niveau ligt, zoals bij de client, in het verleden toen ze 15 was, kan ze daar in het nu last van hebben.

Om hieruit los te komen moet je je verleden te boven komen, je emoties. Je mag je manier van denken en je emoties veranderen. Emoties zijn van het verleden, maar door ze opnieuw te beleven (bewust of onbewust), creëer je het heden en de toekomst.

Dus als je gedachten je ziek kunnen maken (via die stress responsen), dan kunnen je gedachten je ook beter maken. Daarvoor moet je in het onbekende willen stappen, iets nieuws doen, iets anders doen / denken / voelen dan je altijd deed. Als je het zelfde blijft doen, blijft het resultaat ook hetzelfde. Met hypnotherapie kan je naar de oorzaak gaan en de emoties en inzichten met betrekking tot die situatie loslaten en veranderen.

Je gewoonte veranderen

Je mag de gewoonte van mezelf veranderen door je bewust te worden van je onbewustzijn. 95% van wie we zijn is geprogrammeerd gedrag, emotionele reacties, overtuigingen. Let dus op hoe je denkt, hoe je je voelt. Je gaat jezelf observeren. Dat is een uitdaging want het veroorzaakt ongemak, onbekende gedachten en gevoelens. De kans is groot dat je terugvalt in oud gedrag, dat voelt vertrouwd. Hoe wil ik veranderen? Wat wil ik voor iemand zijn? Wat moet ik dan aan mezelf veranderen? Je kan dit repeteren in je brein. Voor je brein is het hetzelfde als wanneer je het echt doet. Je nieuwe kwaliteiten worden op neurologisch vlak al gelegd, door eraan te denken. Zo herprogrammeer je jezelf. Dr. Joe Dispenza vertelt over de werking van stress en je emoties in het interview “Heel your body with your mind”.

Superinteressant want dat is precies wat we doen tijdens een hypnose sessie. Dan ben je onder andere aan het herprogrammeren (visualiseren). Je gaat je naar het quantumveld/innerlijke wereld/onderbewuste/hoger bewustzijn waar je oude programmeringen, gevoelens en overtuigingen liggen.

De veranderingen die je daar doorvoert tijdens de sessie, gaan effect hebben in je leven.

Heb je ook last van stress, spanning, angsten en onrust, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact op te nemen om te kijken wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.

www.amaluz.nl

 

#burn-out #stessmanagement #stress #emotieregulatie #herstel #hypnose coaching